19. oktober 2023

ELMS: Formula Racing klar til dobbeltangreb i Portugal

Det danske Ferrari-team har stadig mulighed for et mesterskab, når 2023-udgaven af European Le Mans Series afsluttes med to firetimersløb på Formel 1-banen Portimao denne weekend.

Efter en stærk andenplads i seneste afdeling på Spa-Francorchamps er Formula Racing klar til at afslutte sæsonen med stil, når sidste runde af European Le Mans Series afvikles med to firetimersløb på Portimao den kommende weekend.

Det danske Ferrari-team har været på podiet i to ud af årets hidtil fire afdelinger og holder en femteplads i GTE-mesterskabet. Med 21 point fra førstepladsen – og 26 point at køre om i hvert af sæsonens sidste to løb – er der stadig mulighed for at sikre mesterskabet i den benhårde sportsvognsserie, hvor vinderne traditionelt modtager en invitation til 24-timersløbet på Le Mans.

– Med to afdelinger slået sammen til én weekend er det en heftig finale, vi går i møde. Vi har gennemført en god test, bilen er god, vi har et topmotiveret crew og tre kørere, som er glade for banen. Jeg synes, vi har forberedt os godt. Vi er stadig med i kampen om mesterskabet, men det kræver to perfekte løb, hvor vi både undgår nærkampe og ulykker, men samtidig maksimerer farten og udnytter alle muligheder, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Formula Racing stiller op til weekendens to løb med samme lineup som i de tre foregående afdelinger, og holdets Ferrari 488 GTE #50 er således besat af Conrad Laursen, Johnny Laursen samt Ferrari-fabrikskører, WEC-mester og Le Mans-vinder Nicklas Nielsen. Trekløveret får denne weekend fysisk support fra Pulskoncept og Dennis Wounlund, som er fast tilknyttet Dansk Automobil Sports Union (DASU) som træner og mental coach for eliteudøvere.

– Fedt at være tilbage hos Formula Racing! Efter vores andenplads på Spa-Francorchamps kommer vi til Portimao med fornyet energi. Der er et stykke vej til toppen af mesterskabet, men med to ræs endnu er der stadig muligheder. Det er ikke så tit, man får lov til at køre to firetimersløb på samme weekend, så vi kan se frem til nogle intense dage, lyder det fra Nicklas Nielsen.

– Det er en superfed bane, og bilen føles god. Det bliver en knald-eller-fald-weekend, for hvis vi skal nå dét, vi drømmer om, bliver vi nødt til at tage alle de chancer, som byder sig. Det ser ud til, at vi igen får kamp til stregen fra Porsche, men umiddelbart tror jeg, at vi også denne weekend er hurtige nok til at kæmpe med om topresultaterne, lyder det fra Conrad Laursen.

– Vores fornemste opgave for denne weekend bliver at bære det stærke moment videre fra Spa-Francorchamps. Indtil videre har vi kørt nogle gode testsessions, vi har en stærk bil og vi er alle tre ret begejstrede for banen. Det tyder på skiftende vejr hen over weekenden, og i vores situation, hvor vi har et stykke vej til toppen, kunne lidt regnvejr åbne nogle muligheder og komme os til gode, lyder det fra Johnny Laursen.

40 biler fordelt på fire klasser stiller op til femte og sjette afdeling af European Le Mans Series på Portimao, og Formula Racing skal kæmpe mod 12 andre GTE-biler. Finalen bliver historisk, da den bliver et farvel til GTE-klassen, som i 2024 erstattes af en ny GT3-klasse i både European Le Mans Series og VM-serien, FIA World Endurance Championship.

I de 13 sæsoner, som snart er gået, siden GTE-klassen blev introduceret i 2011, har Ferrari stået for hele 45 af de i alt 67 løbssejre – og Formula Racing har bidraget positivt til dén statistik ved at sikre to sejre samt et mesterskab i 2015.

2023-sæsonens finaleweekend skydes i gang med træningssessions torsdag den 19. oktober og efterfølges af kvalifikation og første ræs fredag 20. oktober. Endnu en træningssession finder sted lørdag den 21. oktober, mens kvalifikation og andet ræs afvikles søndag den 22. oktober. Både kvalifikation og løb kan følges live på YouTube.

Se kvalifikation 1 her Se race 1 her Se kvalifikation 2 her Se race 2 her

Nyeste biler på lager