17. juli 2023

Formula Racing fortsætter ELMS-kampen på Spa-Francorchamps

Det danske Ferrari-team kæmper videre om topresultaterne, når fjerde afdeling af European Le Mans Series løber af stablen på belgiske Spa-Francorchamps den kommende weekend.

Efter et katastrofalt ræs på spanske Aragón, hvor Formula Racing udgik fra tredje afdeling af European Le Mans Series efter et crash, er det danske Ferrari-team igen klar til kamp mod de bedste europæiske GT-teams. Takket være en andenplads i sæsonpremieren i Barcelona og et pointgivende resultat i anden afdeling på sydfranske Paul Ricard er der stadig håb om et mesterskab for holdet fra Lyngby, og ambitionen for den kommende weekend på belgiske Spa-Francorchamps er netop at rykke op i GTE-stillingen.

– Vi kom fra tredje afdeling uden point, hvilket naturligvis ikke er optimalt. Den gode nyhed er, at vi for længst har bevist, at vi har farten til at være med blandt de bedste, og vi har stadig tre afdelinger til at vende tilbage til toppen. Vores forberedelser er gået godt, vi gennemførte nogle gode testsessions onsdag, og umiddelbart ser det godt ud. Vi ser frem til at tage hul på det officielle program på den her legendariske racerbane og forhåbentlig komme hjem med et godt resultat, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Formula Racing gentager kørerlineuppet fra de to seneste afdelinger, hvilket betyder, at holdets Ferrari 488 GTE #50 besættes af Conrad Laursen, Johnny Laursen samt Ferrari-fabrikskører, Le Mans-vinder og WEC-mester Nicklas Nielsen. Conrad Laursen er den eneste i trekløveret, som ikke har GT-erfaring med Spa-Francorchamps, men den 20-årige racerkører formåede alligevel at sætte den næsthurtigste tid i onsdagens formiddagstest.

– Jeg har virkelig glædet mig til den her weekend. Jeg har kørt en del på Spa-Francorchamps i Formel 4-serien og sikrede et podie sidste år, men denne weekend bliver min debut i en GT-bil, så det bliver nogle spændende dage. Foreløbig er forberedelserne gået godt, jeg fandt hurtigt rytmen på banen og er klar til de første officielle træningssessions. Spa-Francorchamps er bare et fantastisk sted, og jeg håber og tror på, at vi kan tage herfra med et topresultat, lyder det fra Conrad Laursen.

– Dét her er uden tvivl ét af sæsonens højdepunkter. Jeg havde et ringe løb på Spa-Francorchamps tidligere på året, hvor jeg måtte udgå med mine teamkammerater fra Ferraris Hypercar-team, så jeg ser frem til at vende tilbage og tage revanche med Formula Racing, lyder det fra Nicklas Nielsen.

– Det bliver godt for hele holdet at komme på banen igen efter vores exit i Spanien. Det er aldrig fantastisk at udgå, men det er især slemt, når man samtidig går glip af et potentielt topresultat, hvilket vi føler, vi gjorde. Heldigvis er vi kun halvvejs i sæsonen. Opgaven for denne weekend bliver at bære vores gode fart med videre og få alle de point med fra Spa-Francorchamps, vi kan, lyder det fra Johnny Laursen.

41 biler fordelt på fire klasser stiller op til fjerde afdeling af European Le Mans Series på Spa-Francorchamps, og Formula Racing skal kæmpe mod 11 andre biler i GTE-klassen. Løbet skydes i gang med træningssessions fredag den 22. september, hvilket efterfølges af yderligere træning samt kvalifikation lørdag den 23. september. Det fire timer lange ELMS-løb flages grønt søndag den 24. september klokken 11.30. Både kvalifikation og løb kan følges live på YouTube.

Kvalifikation kl. 14, lørdag d. 23. sept.
Løb kl. 11:30, søndag d. 24. sept.

Se kvalifikation på YouTube Se løbet på YouTube

Nyeste biler på lager