13. juli 2023

Formula Racing i kamp for nyt topresultat i Frankrig

Kan Formula gøre det igen?

Formula Racing vandt i 2015 europamesterskabet for sportsvogne, European Le Mans Series, hvilket sikrede det danske Ferrari-team en deltagelse i 24-timersløbet på Le Mans. I år er holdet tilbage i den prestigefyldte serie, og med en andenplads i mesterskabets første afdeling på Circuit de Barcelona-Catalunya i foråret har Formula Racing gjort et stærkt comeback. Den kommende weekend venter nye udfordringer, når anden afdeling afvikles på Paul Ricard i Sydfrankrig.

– Det er seks år siden, vi sidst deltog i europamesterskabet, og konkurrencen er kun blevet større, så vi er stolte over vores præstation. Den kommer efter en vinter, hvor vi har lagt store kræfter i at forberede os, blandt andet med en masse test. Nu gælder det om at bevare det stærke moment og den gode dynamik i teamet, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Nicklas Nielsen er med på holdet

Til weekendens ELMS-løb besætter Formula Racing igen deres Ferrari 488 GTE #50 med Conrad Laursen og Johnny Laursen. Mens den tidligere ELMS-vinder Mikkel Mac hjalp med til at sikre podieplaceringen i Barcelona, er det den danske Ferrari-fabrikskører, WEC-mester og Le Mans-vinder, Nicklas Nielsen, som deltager på Paul Ricard.

– Min karriere tog fart hos Formula Racing med et Ferrari Challenge-mesterskab i 2018, så det er fedt at få mulighed for at teame op igen i European Le Mans Series. Holdet kom godt fra start i Barcelona og har vist sig at være én af årets titelfavoritter, og jeg håber at kunne være med til at holde stilen på Paul Ricard, lyder det fra Nicklas Nielsen.

Conrad Laursen glæder sig

– Det har været en lang pause siden sæsonstarten i foråret, så jeg glæder mig til at komme tilbage i bilen igen. Det var fantastisk at starte året ud med et podie, men også lidt af en skuffelse, da vi sluttede kun 1,4 sekund fra en sejr. Det var mit første løb i en GTE-bil, og jeg er godt tilfreds med både min egen og holdets præstation og ser frem til endnu et forsøg på Paul Ricard, lyder det fra Conrad Laursen.

Johnny Laursen tror på topresultat

– Først og fremmest er jeg glad for, at vi stadig kan præstere på topniveau. En del af årsagen til resultatet i Barcelona skyldes en rigtig god forberedelse, mens vi under løbet fokuserede på dækslid og på at få bilen sikkert gennem trafikken. Hvis vi kan bære farten videre til Frankrig, har vi gode chancer for et topresultat, lyder det fra Johnny Laursen.

42 biler fordelt på fire klasser stiller op til anden afdeling af European Le Mans Series, hvoraf Formula Racing skal kæmpe mod 11 andre biler i GTE-klassen. Løbet skydes i gang med træning fredag den 14. juli, mens kvalifikationen finder sted lørdag den 15. juli. Det fire timer lange ELMS-løb flages grønt søndag den 16. juli klokken 11.30. Løbet kan følges live på YouTube.

Nyeste biler på lager