15. marts 2024

Mød Formula | Jonathan & Jens Roed

Som kollegaer og som far og søn deler Jens og Jonathan passionen for de italienske biler

Jonathan har altid fulgt med på sidelinjen, når farmand Jens har rodet og arbejdet med Ferrari.

Nu er han selv gået ind i branchen og er i dag kollegaer med sin far hos Formula i Vejle. Bliv klogere på Jonathan og Jens herunder og hør, hvordan det er arbejde sammen som far og søn.

Man finder nok ikke en mere spændende butik at arbejde i

FORTÆL OS LIDT OM JER SELV…

Jonathan: Jeg er 22 år og bor til dagligt i Aarhus. Min interesse for biler og alt motorrelateret startede helt tilbage i barndommen, hvor min far introducerede mig for det. Jeg har også kørt en del motocross og brugt meget tid på det, da jeg var yngre. Derudover har en baggrund fra Handelsskolen og har længe interesseret mig for handel og det her med at skabe relationer til kunder. Så hvilket bedre sted at være end hos salgsafdelingen i Formula, hvor jeg nu har været i snart 1,5 år og lige er trådt ind i en ny stilling som salgselev.

Jens: Jeg blev oprindeligt udlært som automekaniker tilbage i slut 80’erne og har altid haft interessen for biler. I flere år agerede jeg så som automekaniker og var også værkfører på et landværksted, indtil jeg engang i start 00’erne var så heldig at få muligheden for at varetage og vedligeholde nogle af bilerne for det, der dengang hed Ferrari Challange Scandinavia. Og det var her min tilgang til Ferrari og Formula startede.

HVORDAN HAVNEDE I HOS FORMULA?

Jens: I forbindelse med mit virke for Ferrari Challange Scandinavia kom jeg i kontakt med Allan fra Formula, da vi begge troppede op med biler til Challange-løbene. I 2016 havde Allan så planer om at starte et fast Vejle-værksted op og spurgte mig, om det var noget jeg kunne være interesseret i at være en del af. På daværende tidspunkt havde jeg gang i noget andet som selvstændig, så jeg takkede faktisk nej i første omgang. Men efter lidt tid trak Formula altså noget mere i mig end den selvstændige virksomhed, jeg havde gang i. Jeg startede derfor officielt hos Formula i 2018 som arbejdende værkfører og er i dag det, der hedder Service Advisor.

Jonathan: Jeg er jo lidt blevet hjernevasket fra lille af og har set med på sidelinjen, når min far har makket med italienske biler. Så da jeg hørte, at Formula åbnede en salgsafdeling her i Vejle, så jeg mit snit til at lægge billet ind. Jeg gav egentlig bare udtryk for, at hvis der var mulighed for at jeg kunne hjælpe til på den ene eller anden måde, så var jeg klar. Og så fik jeg tilbudt en stilling som salgs supporter lige op til åbningen af butikken i december 2022.

 

 

HVORDAN ER DET AT VÆRE KOLLEGAER SOM FAR OG SØN?

Jens: I begyndelsen da der var snak om, at Jonathan skulle starte her, tror jeg nok, der var nogle, som holdt lidt igen, netop fordi vi var far og søn. Men Jonathan og jeg havde ligesom clearet af hjemmefra, at når vi er her, så er vi først og fremmest kollegaer fremfor far og søn. Det blev gjort klart ret hurtigt herude. Og så sidder vi jo også i hver vores afdeling, så så meget har vi heller ikke med hinanden at gøre. Men det er svært ikke at snakke arbejde, når vi er sammen i fritiden!

Jonathan: Igennem min opvækst har jeg jo lært mange fra min fars netværk at kende, så det er klart et plus i forhold til mit arbejde nu. Og når de så hører, at jeg også hedder Roed til efternavn, så giver det lille klap på skulderen på en eller anden måde.

HVOR ER I OM 10 ÅR?

Jonathan: Det er svært at sige, men man finder nok ikke en mere spændende butik at arbejde i end den her. Jeg synes, det er vildt spændende, og hver dag lærer jeg noget nyt indenfor salg. Så drømmen er nok at sidde her i Vejle om 10 år i en stilling som sælger med et godt netværk, nogle gode kollegaer og en endnu større butik.

Jens: Nu er jeg 55 år, så jeg ved jo ikke helt om jeg er gået på pension, eller hvad jeg er om 10 år. Men hvis ikke, håber jeg da helt klart, at jeg stadig er her hos Formula i Vejle. Jeg skal ikke være andre steder end Formula, hvis det skal stå til mig. Og min nuværende stilling som Service Advisor er heller ikke så fysisk krævende som for eksempel automekaniker, så mon ikke jeg kan fortsætte en god årrække endnu.

 

EN SIDSTE TING… DRØMMEBILEN?

Jonathan: Det må være en Ferrari F40. Selvom jeg arbejder med vilde og unikke biler til hverdag, kribler det stadig i mig, når jeg ser sådan én. Selv folk, der ikke går op i biler, kan med det samme se, at det er en Ferrari. Og det er lige meget, hvad vinkel man ser den fra.

Jens: Ferrari F40 er et rigtig godt valg, men hvis jeg nu skal noget sige noget andet, så må det være en Ferrari F12 TDF – og helst i gul. Jeg var så heldig at servicere en for nogle år siden, og der findes bare ikke en flottere bil end den ifølge mig.